Herní systém RHML 22/23

Jednou z novinek letošního ročníku RMHL je změna herního systému. Věříme, že se Vám bude líbit a přinese do soutěže více vyrovnaných soubojů a možnost okusit atmosféru vyřazovacích zápasů pro více týmů. Pouze jeden tým nezasáhne do finálové fáze soutěže a po nadstavbové části končí.

Nejdříve se týmy utkají v ZÁKLADNÍ ČÁSTI systémem „každý s každým“ jedenkrát. Poté dojde k rozdělení týmů dle konečného pořadí po Základní části na dvě skupiny – „A“(7 týmů) a „B“ (6týmů) – NADSTAVBOVÁ ČÁST. 

Do skupiny si každý tým převádí pouze ty body, které získal ze vzájemných zápasů proti účastníkům své skupiny v Základní části. 

Ve skupinách se bude hrát opět systémem „každý s každým“ jedenkrát a konečné pořadí v tabulce po odehrání Nadstavbové části určí soupeře pro PŘEDKOLO PLAY-OFF, kde se bude bojovat o účast ve čtvrtfinále. Týmy, které skončí ve skupině „A“ na 1. – 4. místě postupují rovnou do čtvrtfinále Play-off.

Všechny vyřazovací zápasy (i Předkolo Play-off) se odehrají stejným systém jako v loňském ročníku – o postupujícím rozhodne větší bodový zisk ze dvou vzájemných zápasů (sobota, neděle). V případě nerozhodného bodového zisku v součtu obou utkání, bude po druhém utkání následovat série samostatných nájezdů.

Bodování zápasu ve skupinových fází soutěže je standardní hokejové – 3 body výhra, 2 body výhra po sam. nájezdech, 1 bod prohra po sam. nájezdech, 0 bodů prohra v základní hrací době.  

 

Ve všech fázích Play-off se výhra virtuálně počítá za 2 body a remíza za 1 bod. Samostatné nájezdy rozhodují až případnou bodovou shodu po odehrání obou zápasů.
(příklad – 1.zápas 5:5, 2. zápas 3:3 – oba týmy mají 2 body za dvě remízy a musí rozhodnout samostatné nájezdy).